Select your language

BioPerine® (zwarte peper) goed voor de spijsvertering

zwarte peper piperine spijsvertering Zwarte peper is niet alleen een smaakmaker, wanneer je deze specerij dagelijks gebruikt heeft het een gunstige werking op de spijsvertering. Daarnaast bevordert het de opname van voedingsstoffen en supplementen. Dat komt door de werkzame stof piperine.

Zwarte peper

Wil je je gerecht iets meer pit geven? Dan grijp je al snel naar de pepermolen om zwarte peper over je bord te malen. Zwarte peper werd echter al uitgebreid gebruikt als medicijn door onze voorouders met name in India. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.


Piperine

Piperine is tevens de meest werkzame stof in zwarte peper. Het heeft een positieve werking op de spijsvertering en het bevordert de opname van voedingsstoffen en supplementen. Hoe dat werkt? De opname van voedingsstoffen gebeurt in de darmwand van de dunne darm. Om precies te zijn: de celmembraan van de darmcellen in de darmwand is verantwoordelijk voor de opname van voedingsstoffen en de mate waarin de opname plaatsvindt. Piperine kan de structuur van de celmembraan zo veranderen dat er meer van die stof wordt opgenomen.

BioPerine®

Piperine is ook in de vorm van voedingssupplement te verkrijgen. BioPerine® bevat 95 procent piperine. BioPerine® is het enige product afkomstig uit piperine welke een gepatenteerde status van zijn vermogen om de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen te verhogen heeft verkregen. BioPerine® is de enige bron van piperine die klinische studies heeft ondergaan in de Verenigde Staten om de veiligheid en werkzaamheid van voeding te onderbouwen.
 

BioPerine® is een gestandaardiseerd extract verkregen uit de zwarte peper vrucht die wordt geteeld in de vochtige, voedselrijke bodem regio's van Zuid-India. De delicate peperbessen worden geoogst net voor het rijpen en door de zon gedroogd om een optimale rijpheid en kwaliteit te waarborgen. BioPerine® verbetert aanzienlijk de biologische beschikbaarheid van verschillende supplement voedingsstoffen door verhoogde absorptie. Zo zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat BioPerine® de opname van verschillende voedingsstoffen, waaronder curcumine, bètacaroteen en Q10 bevorderen.
 

Bron

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string shTH7L to the field below:

Meer over dit onderwerp