Select your language

Calcium en Vitamine D supplementen kunnen gezondheidszorg €4 miljard schelen

Supplementen programma's om het calcium en vitamine D gehalte te verhogen kunnen jaarlijks 200.000 fracturen per jaar in Europa schelen, waarmee de Europese gezondheidszorg €3,96 miljard per jaar aan gezondheidszorgkosten kan besparen.

Frost & Sullivan heeft een nieuw onderzoek uitgebracht waar uit kwam dat een hogere inname van calcium en vitamine D veel geld kan schelen aan gezondheidszorgkosten. Er wordt €3,47 bespaard ten opzichte van de €1 die uitgegeven is aan supplementen.

Het wees erop dat recent bewijs had aangegeven dat de combinatie van calcium en vitamine D de incidenten van osteoporose gerelateerde fracturen kan verminderen met ongeveer 15%. De EFSA heeft hier een claim voor goedgekeurd. Bij een dagdosis van min. 400 mg calcium per dagelijkse portie voor supplementen voor vrouwen vanaf 50 “Calcium helpt het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken en osteoporose” bij een dagdosis van minimaal 1200 mg calcium en 800 I.U. (20 µg/dag). 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Deel dit artikel

Meer over dit onderwerp

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string McEynM to the field below: