Select your language

FDA wil het loodgehalte in lippenstift beperken

Dit geldt voor lippenstift, ogenschaduw, blush en meer cosmetica.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft richtlijnen vrijgegeven gericht voor het reguleren van het loodgehalte in lippenstiften en andere cosmetica.

Het bureau raadt aan een maximum van 10 delen lood op 1 miljoen in bepaalde cosmetica, inclusief lippenstift, lipgloss, oogschaduw, blush en bodylotion. 

'Uit onze onderzoeken, die niet noodzakelijk alle producten op de markt bevatten, kwam naar voren dat een klein aantal monsters lood bevatte die boven het maximale loodgehalte uit kwam. Ons doel is om ervoor te zorgen dat cosmetische lipproducten en extern toegepaste cosmetica geen lood bevat op een niveau dat een gezondheidsrisico kan vormen.'

Naast lood zaten er ook veel andere kankerverwekkende stoffen in de onderzochte lippenstiften. Helaas zijn er tot nu toe nog geen verplichte tests voor lippenstift, deodorant en shampoos.

Dit betekent dat vrouwen die meerdere malen per dag lippenstift smeren, een grote hoeveelheid lood en andere kankerverwekkende stoffen binnen krijgen. Als je er vanuit gaat dat de gemiddelde vrouw 9 pond lippenstift in haar leven opsmeert en ongeveer 30 procent hiervan inneemt en dat 65 procent elke dag lippenstift draagt en 40 procent meer dan 20 lippenstiften bezit, dan houdt het in dat deze regel van FDA heel belangrijk is. 

Gezien het feit dat alles wat een persoon op het lichaam en lippen smeert het lichaam intrekt, is het verstandig om je hele beauty ritueel op te ruimen en de commerciële producten te vervangen door natuurlijke producten. 

Bron 1 2

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string RHp6or to the field below: