Select your language

Konjac glucomannan verlaagt LDL-cholesterol

Een dagelijkse dosering van 3 gram konjac glucomannan kan de LDL-cholesterolgehalten met een indrukwekkende 10% verminderen, volgens gegevens die uit 12 gerandomiseerde gecontroleerde studies (RCT's) zijn samengevoegd.

'Deze informatie kan interessant zijn voor gezondheidsagentschappen bij het maken van toekomstige dieetaanbevelingen om hart- en vaatziekten te verlagen' schreven de onderzoekers, onder leiding van Professor Vladimir Vuksan. PhD van de Universiteit van Toronto.

Volgens het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) hebben bijna 74 miljoen Amerikaanse volwassenen (32%) een te hoog LDL cholesterol niveau en minder dan 30% heeft dit onder controle.

Een hoger cholesterol niveau verdubbelt het risico op hart- en vaatziekten.

De voedingsindustrie adviseert verschillende producten om het hoge LDL cholesterol niveau onder controle te houden zoals havermout en Psylliumvezels.

De nieuwe meta-analyse beoordeelde de potentiële activiteit van konjac glucomannan, een viskeuze oplosbare vezel, voor het verbeteren van LDL-cholesterolgehalten.

Tijdens een uitgebreid literatuur onderzoek vonden de onderzoekers 8 onderzoeken met volwassenen en 4 met kinderen. Hieruit bleek dat konjac glucomannan aanzienlijk het LDL cholesterol verlaagde.

Professor Vuksan en zijn medewerkers concluderen aan de hand van de meta-analyse het volgende:

'Onze vindingen ondersteunen de inname van 3gram konjac glucomannan per dag om het LDL-cholesterol en het niet HDL-cholesterol te verlagen met 10% en 7%.'

Bron

Deel dit artikel

Meer over dit onderwerp

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string AV8Hdh to the field below: