Select your language

Probiotica helpt de gezondheid van je darmen, ook als je gezond bent

Probiotica-bacterie

Een dagelijkse dosis van multistrain probiotica kan de gezondheid van je darmen verbeteren, zelfs als je al gezond bent. Dit zijn resultaten uit een onderzoek van Winclove en het Zwitserse bedrijf Mepha Schweiz. Zij onderzochten 40 gezonde personen door ze elke dag voor zes weken lang probiotica Winclove 500 multi-strain te geven. Resultaten waren dat de gezondheid van de darmen en de Quality of Life (QoL) beter werd.

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de werking van probiotica bij mensen die problemen hadden met hun darmen. Ondanks dat veel mensen probiotica dagelijks innemen, zijn er weinig onderzoeken naar het effect van probiotica op gezonde mensen.  Wekelijks werd bijgehouden wat de gezondheid van de darmen was en of er bepaalde klachten waren. Uit onderzoek is gekomen dat de problemen in de maag verlaagd was van een gemiddelde van 10 aan het begin van het onderzoek naar 6 aan het einde van het onderzoek. Ook het aantal personen zonder problemen is aan het einde van het onderzoek aanzienlijk verhoogd.

Zij geven hier wel bij aan dat het evengoed kan voorkomen dat mensen soms darmproblemen kunnen hebben als zij priobiotica nemen.

De probiotica die getest zijn:

B.lactis W51, 
B.lactis W52, 
E.faecium W54,
L.acidophilus W22, 
paracosei W20,
L.plantorum W21, 
L.salivarius W24,
Lc.lactis W19

Lees het volledige onderzoek hier.

Deel dit artikel

Meer over dit onderwerp

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string gwADZ4 to the field below: