Select your language

Probiotica verbetert serotonineniveau en stemming

happy-woman

Probiotica werken via de brein-darm connectie, en een explosie van studies geeft ons inzicht in de fascinerende wereld van deze connectie. Er zijn probiotica die het serotonineniveau beïnvloeden en zo de stemming verbeteren. Ze verminderen angst en depressie. Eén streng bleek zelfs net zo effectief als een serotonine heropnameremmer (SSRI, citalopram). Deze probiotica heten ook wel psychobiotica. Welke probiotica zijn dat, die zo positief werken op onze stemming?

Probiotica's impact op serotonineniveau en stemming

Psychobiotica helpen mensen die worstelen met stemmingswisselen en depressie. Volgens studies werken darmbacteriën op meerdere manieren op het brein, om stress, angst en stemmingsissues te verbeteren. Het is misschien moeilijk te geloven dat je door een andere samenstelling van darmbacteriën, beter kunt omgaan met stress, een betere stemming hebt en zelfs angst en depressie kunt behandelen. Het zijn echter niet zomaar wat studies die dit aantonen; een explosie van studies laat dit zien en geeft ons inzicht in de fascinerende wereld van de darm-brein connectie. En dus weten we nu dat we de samenstelling van ons darm microbioom kunnen veranderen op zo'n manier dat het onze stemming en breinfuctie positief beïnvloedt. En een primaire manier om dit te doen is door psychobiotica.

Psychobiotica: probiotica tegen angst en depressie

Psychobiotica zijn levende organismen die gezondheidsvoordelen geven aan patiënten die aan psychische ziekten leiden. Maar je hebt geen klinische depressie, angststoornis of andere psychische aandoening nodig om via psychobiotica een positief effect op je brein te krijgen. Iedereen die last heeft van chronische stress, stemmingsproblemen of angst symptomen kan profiteren van dit type probiotica.

Hoe werken psychobiotica

Er zijn drie manieren waarop psychobiotica werken:

  1. Activeren neurotransmitters zoals serotonine

  2. Verlagen stressrespons

  3. Gaan ontsteking tegen 

Lees het volledige artikel hier.

Deel dit artikel

Meer over dit onderwerp

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string 9VTFAI to the field below: