Select your language

Veranderingen in voeding kunnen depressie aanpakken

aanpassing-voedingspatroon-despressie-aanpakken

Veranderingen in het dagelijkse voedingspatroon hebben een positieve invloed op een depressie is de conclusie uit een studie.

Het eten van meer groenten, fruit, volkoren, peulvruchten, vis, mager rood vlees, olijfolie en noten hebben in een periode van drie maanden tot een significante vermindering van depressie symptomen geleid. 

Aan het eind van het onderzoek, voldeed eenderde van de proefpersonen in het dieet steungroep aan de definities van depressie vermindering, in vergelijking met 8% van de proefpersonen in de sociale steun cohort. 

"Deze resultaten kunnen niet verklaard worden door veranderingen in fysieke beweging of gewicht, maar waren nauw gerelateerd aan de dieetveranderingen,"  zegt Professor Felice Jacka, directeur van Deakin's Food and Mood Centre van Deakins Universiteit in Australië. "Degene die zich het beste aan het dieetprogramma houden, ervaren de meeste voordelen tegen de symptomen van depressie."

Lees het volledige artikel hier.

Deel dit artikel

Meer over dit onderwerp

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string kvjoHd to the field below: