Select your language

Vermijden transvetten kan levens redden

In een Engels onderzoek valt te lezen dat het vermijden van transvetzuren inname kan bijdragen aan een gezondere samenleving, ook op economisch vlak.
Het verbieden ervan kan het aantal mensen dat overlijdt aan hartziekten aanzienlijk verlagen en de Britse gezondheidsdienst zo’n 364 miljoen euro per jaar besparen.

Er valt ook te lezen dat het vermijden van transvetzuren jaarlijks veel levens kan redden. De zuren zijn immer ongezond en ons lichaam kan er moeilijk mee om gaan.
Het voorkomen van hartziekten lijkt een van de beste resultaten bij het vermijden van deze zuren.

Transvetzuren zijn een type onverzadigde vetzuren. In de praktijk spreken we niet over transvetzuren, maar over transvet.

Onverzadigd vet is over het algemeen goed voor de gezondheid, maar transvet niet.
De keten van een transvetzuur is inflexibeler, hierdoor kan het lichaam dit type vet moeilijker verwerken en zal het dus sneller opgeslagen worden in het lichaam.

Transvetten worden aan voeding toegevoegd om de smaak te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Omdat transvet niet goed is voor de gezondheid, is het aanbevolen transvet zoveel mogelijk te beperken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor vloeibaar of zacht vet en niet te veel koek, gebak en snacks te eten, beperk je de inname van transvet. Uitsluiten lijkt moeilijk maar is dat niet.
Op dit moment zijn transvetten nog niet verboden, echter zijn er al producenten die deze "foute" vetzuren vermelden op labels.
 

Wilt u het volledige onderzoek lezen? Klik HIER

Deel dit artikel

Meer artikelen

Blijf op de hoogte..

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Vul je naam en emailadres in en ontvang de nieuwste posts direct in jouw mailbox!

Please copy the string IWiFtZ to the field below: